Mobil 4

Hösten är bästa tiden att springa

Tävlingarna har börjat tryta och en fin återhämtnings period infinner sig på hösten. Nu är det tid att reflektera över den gångna säsongen och glädjas åt minnena och kanske lära av misstagen.

Innan jag sätta upp nya mål och utmaningar brukar jag tacka  min kropp för att den fungerar så bra och låter mig springa. Det är så lätt att ta hälsan föregiven. ”Tack snälla för jag har ben att springa med”

På hösten vill jag njuta av den höga klara luften. Löpfokus ligger på underhållsträning och njutarpass. På njutarpassen lämnar jag löparklockan hemma, hastighet och distans är inte intressant, istället ger jag mig tid att stanna och titta på den lilla blåklockan som inte vill sluta blomma, tar ett uppfriskande bad i den lilla skogssjön eller ett dramatiskt dopp i stora och yra salta vågor på den tomma sandstranden. Jag ser träden växlar från gröna till röda färger. I min löparväst har jag stoppat en påse ifall jag skulle springa på ett svampställe och jag ger mig tid att vända ansiktet mot solen och njuta av värmen.

Etiketter: september