Mobil 4

Detta är ett blogginlägg

Hans Jenny Susanne springer Hans Jenny Susanne springer

Löpglädje
Har du också upplevt den, glädjen som infinner sig när man springer eller för andra kommer den efter löppasset?
Det är inget vi bara inbillar oss utan just vid löpträning startar en massa processer igång i hjärnan. Hjärncellerna blir fler, vårt minne förbättras, kreativiteten och intelligensen ökar och antidepressiva och smärtlindrande effekter och lyckokänslor infinner sig. Starka grejer som det går att träna sig att bli beroende av. Biverkningarna är glädje, pigghet och välbefinnande.

Man behöver komma upp i minst 70% av maxpuls och springa i 30-45 minuter minst 3 gånger i veckan säger Anders Hansen, överläkare och författare till boken Hjärnstark. Det är värt den tiden för man blir inte bara gladare man lever längre också..

Etiketter: oktober