Mobil 4
Hans Jenny Susanne springer Hans Jenny Susanne springer

Löpglädje
Har du också upplevt den, glädjen som infinner sig när man springer eller för andra kommer den efter löppasset?
Det är inget vi bara inbillar oss utan just vid löpträning startar en massa processer igång i hjärnan. Hjärncellerna blir fler, vårt minne förbättras, kreativiteten och intelligensen ökar och antidepressiva och smärtlindrande effekter och lyckokänslor infinner sig. Starka grejer som det går att träna sig att bli beroende av. Biverkningarna är glädje, pigghet och välbefinnande.

Man behöver komma upp i minst 70% av maxpuls och springa i 30-45 minuter minst 3 gånger i veckan säger Anders Hansen, överläkare och författare till boken Hjärnstark. Det är värt den tiden för man blir inte bara gladare man lever längre också..

Läs hela inlägget »
Etiketter: oktober

Tävlingarna har börjat tryta och en fin återhämtnings period infinner sig på hösten. Nu är det tid att reflektera över den gångna säsongen och glädjas åt minnena och kanske lära av misstagen.

Innan jag sätta upp nya mål och utmaningar brukar jag tacka  min kropp för att den fungerar så bra och låter mig springa. Det är så lätt att ta hälsan föregiven. ”Tack snälla för jag har ben att springa med”

På hösten vill jag njuta av den höga klara luften. Löpfokus ligger på underhållsträning och njutarpass. På njutarpassen lämnar jag löparklockan hemma, hastighet och distans är inte intressant, istället ger jag mig tid att stanna och titta på den lilla blåklockan som inte vill sluta blomma, tar ett uppfriskande bad i den lilla skogssjön eller ett dramatiskt dopp i stora och yra salta vågor på den tomma sandstranden. Jag ser träden växlar från gröna till röda färger. I min löparväst har jag stoppat en påse ifall jag skulle springa på ett svampställe och jag ger mig tid att vända ansiktet mot solen och njuta av värmen.

Läs hela inlägget »
Etiketter: september
loading...

Kontakta mig så berättar jag mer! 

eller ring 
070–358 75 16